Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltsöndag i Kumla

( UPPDATERAD 12.10) I Kumla hjälptes handlare och marknadsutställare åt att dra extra mycket folk till centrum.

Annons
Skönsjungande. Kören Stämbanden var bara ett av alla sånguppträdanden på Kumla bibliotek.

Första advent och skyltsöndag. Start på kommersen inför jul. Förra året denna helg snöade det så ymnigt att marschallerna utanför butikerna helt försvann i drivorna.

Och väderleksförhållandena var knappast på arrangörernas sida i år heller. Visserligen slapp besökarna frysa i den tvåsiffriga temperaturen, men istället var det kraftig blåst och regnskurar som ställde till det.

Ida-Anita Tedenbo är efter många år som julmarksutställare säker på sin sak:

– Jag utsätter mig inte för att stå utomhus! Jag har dragit på mig alldeles för många lunginflammationer genom åren. Är det inte kyla så är det blåst.

På söndagen fanns hon inne i värmen och trängseln på Kumla bibliotek. Hon nålband ett par vantar med sin tränål och ullgarn, samtidigt som hon gärna språkade med dem som kom förbi.

– Försäljningen går det lite si och så med, men eftermiddagen har ju bara börjat.

På Kumla torg var det extra mycket folk under dagen, både ute och inne i butikerna. När mörkret fallit var det fortfarande full fart på karusellen och barnstämmor hördes sjunga julsånger.

Pyntad. Ponnyn Micado pyntas med glitter av Hanna Vermelin och Angelica Berglund för att vara fin till ponnyridningen vid Kumla torg.
Folkvimmel
Från ovan i Kumla bibliotek.
Marknadskommers. Julutställarna fanns med sitt hantverk runt om hela atriumgården på Kumla bibliotek och besökarna var som synes många.
Taggtrådshjärtan. - Det är svårt att få tag på taggtråd nu för tiden, men till slut fick jag det av en lantbrukare. Jag tycker om såna hjärtan och har dem även i mitt eget hem, säger hantverkaren Heli Larsson från Kumla.
Vill inte ut. Ida-Anita Tedenbo vet vad hon talar om när hon inte vill sälja sitt hantverk utomhus.
Ännu när mörkret sänkt sig över Kumla snurrade karusellerna.
Musikunderhållning på Kuma torg.

Mer läsning

Annons