Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog av näsbenet ochslet bort en bit av örat

Tonåringarna kände inte mannen som bodde i lägenheten, men krossade en ruta, hoppade in i lägenheten och började den brutala misshandeln.

Annons

Två tonåringar från Kumla åtalas nu för den brutala misshandeln som skedde den 24 april. Offret fick näsan avslagen och toppen av ena örat slets loss.

Misshandeln skedde i offrets lägenhet, som männen tog sig in i genom att krossa en fönsterruta. Mannen, som är i 50-årsåldern, var helt okänd för de två.

– Enligt vad som framkommit ville de bara ha någon att misshandla, säger åklagare Anders Persson.

Mannen fick omfattande skador och han sparkades och slogs både när han stod upp och när han låg ned. Bland annat vreds hans högra arm ur led, två revben bröts av liksom näsbenet. Det grova våldet medförde dessutom att överdelen på hans högra öra lossnade.

Stal ölDet är okänt hur 50-åringen mår i dag.

– Det har jag inga uppgifter om, säger Anders Persson.

De två tonåringarna åtalas nu för grovt hemfridsbrott, grov misshandel och grov stöld. Den sista åtalspunkten beror på att de stal en ryggsäck med öl från mannen.

De åtalade är bara 18 och 19 år gamla. 18-åringen är trots sin unga ålder dömd flera gånger tidigare för misshandel. Han har aldrig dömts till fängelse utan fått vård inom socialtjänsten.

Vad kommer du att yrka på för straff nu?

– Det är en kollega som kommer att ta över målet, så det får vi se, säger Anders Persson.

Ytterligare en misshandel18-åringen sitter häktad sedan den 29 april. Den 19-årige mannen, som tidigare är ostraffad, släpptes dock fri av tingsrätten efter häktningsförhandlingen.

Han har medgett att han gjort sig skyldig till brotten, men inte att de ska bedömas som grova. 18-åringen förnekar brott även om han medger att han varit i lägenheten.

Den 18-årige Kumlabon åtalas även för ytterligare en misshandel under samma dygn. Enligt åklagaren misshandlade han en jämnårig man med flera knytnävsslag i ansiktet. Det resulterade bland annat i en fraktur på näsbenet.

Mer läsning

Annons