Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart växer hus hos trädgårdsmästaren

Snart växer det hos trädgårdsmästaren igen. Kumla bostäder ska bygga sju radhus på tomten utmed Rosenhillsgatan.

Annons
Nu pågår markberedning på de tomt där det tidigare fanns ett trädgårdsmästeri. Sju radhus ska byggas och vara klara kring årsskiftet.Foto: Jan Wijk

I månadsskiftet påbörjades markarbeten på den stora tomten. Inflyttning blir det kring årsskiftet. Om det blir vanliga hyresrätter eller om de bjuds ut som hyrköps-lägenheter är ännu oklart.

– Det kan finnas den möjligheten, men det är inget som styrelsen beslutat än, säger Thomas Hjelmquist, vd på Kumla bostäder.

Modellen med hyrköp, där hyresgästen kan välja att köpa loss sin bostad, introduceras just nu i Kumla av bostadsbolaget.

Det sker i kvarteret Jordgubben i området Skogsgläntan. Där är bostäderna snart klara för inflyttning och Kumla bostäder hade visning i förra veckan.

– Vi visade en 2:a, en 3:a och ett radhus och det kom många intressenter, berättar Thomas Hjelmquist.

Just nu pågår teckning av kontrakt för de 28 lägenheterna och de åtta radhusen.

De båda byggprojekten, där det ena är i sin linda och det andra är i slutfasen, är de enda Kumla bostäder har på gång just nu i en kommun där det råder bostadsbrist.

– Det kommer förhoppningsvis hända en del senare i år, säger Hjelmquist.

Bostadsbolaget väntar på några detaljplaneändringar på tomter i centrala Kumla. När de gått igenom kan det bli aktuellt att planera nya hyresrätter.

Mer läsning

Annons