Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialstyrelsen begär fler uppgifter kring Frejgården

Socialstyrelsen fortsätter att ha synpunkter på hur verksamheten på Frejgården sköts. De ställer en rad frågor med anledning av att kommunens personalchef Ulla Lundholm tagit över som hemmets föreståndare.

Annons

I april tog Ulla Lundholm över som föreståndare för Frejgården, Kumlas boende för ensamkommande flyktingbarn. Detta eftersom den tidigare föreståndaren Suat Poric saknade lämplig högskoleutbildning.

Men Socialstyrelsen låter sig inte nöja med det. Förutom högskoleutbildning, skriver Socialstyrelsen, ska föreståndaren även ha en ”erfarenhet av liknande verksamhet och vitsordad personlig lämplighet”.

I en begäran om förtydligande ställer de följande frågor:

Vilken erfarenhet har Ulla Lundholm av liknande verksamhet som den som bedrivs vid Frejgården?

Hur har kommunen bedömt Ulla Lundholms personliga lämplighet som chef för verksamheten?

Är tillsättandet tänkt som en tillfällig eller permanent lösning av föreståndarfrågan?

Ulla Lundholm har uppgett att hon på grund av sina övriga uppdrag i kommunen inte själv har möjlighet att finnas på plats ute vid Frejgården.

Nu undrar Socialstyrelsen hur Ulla Lundholm då kan vara säker på att ungdomarna på Frejgården får boende, vård och behandling som är säker och av god kvalité.

Vill inte kommentera

Då NA ringer upp Ulla Lundholm vill hon inte kommentera vare sig Socialstyrelsens frågor eller den rekrytering av personal som pågår till Frejgården.

Senast den första juni ska kommunen ha lämnat sitt svar till Socialstyrelsen.

Mer läsning

Annons