Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialstyrelsen vill ha fler uppgifter

Frejgården, Kumla kommuns hem för ensamkommande flyktingbarn, har kommit att bli en följetong på Socialstyrelsen. De tycker nu att det är oklart vem som egentligen ska bära ansvaret för verksamheten på boendet.

Annons

Från och med nästa vecka har Kumla kommun tänkt att Barbro Klaesson ska bli ny föreståndare för Frejgården, och även börja som ny rektor för Komvux. Suad Poric, tidigare föreståndare för boendet, ska då istället ha titeln boendeansvarig och fortsätta leda det dagliga arbetet på hemmet.

Men Socialstyrelsen är inte nöjda med det beskedet. De tycker att det är oklart vem av dessa två personer som ska bära det yttersta ansvaret för verksamheten på Frejgården.

Kommunstyrelsen sände med en uppdragsbeskrivning för föreståndarens och boendeansvariges arbete, men Socialstyrelsen vill alltså att ansvarsförfrågan förtydligas.

Socialstyreslen godtar inte heller Barbro Klaessons meritförteckning. De vill veta när hennes utbildningar har genomförts. Och även under vilka tidsperioder hon varit anställd hos de arbetsgivare som anges samt vilken befattning hon hade under sina anställningsår.

Senast den 15 augusti ska Kumla kommuns svar ha inkommit till Socialstyrelsen.

Mer läsning

Annons