Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhavet ett fiskeparadis

På onsdagen kom årets första leverans av fångstfärdig öring till Söderhavet i Kvarntorp.

Annons
Håvar fisk. Rolf Arvidsson från Fortums laxodling i Gammelkroppa såg till att de dryga 110 kilona öring hamnade i Söderhavet och inte på land.bild: göran kempe

Det är tredje året i rad som Kumla kommun planterar ut fisk som gör Söderhavet till ett riktigt paradis för sportfiskare.

Nytt för i år är att prisfiskarna utökas från en till tre stycken. De extra grova öringarna är märkta med en röd plastbit.

Märkta fiskar

Den lyckosamma fiskare som lyckas att landa någon av de märkta fiskarna kan förutom den fina fångsten glädja sig åt att få kvittera ut ett pris hos Leos jakt och fiske i Kumla.

På initiativ av Thore Oskarsson står kommunen för kostanden av fisken som sätts ut vår och höst. Fisket är fritt och alla fiskesätt utom nät och dynamit är tillåtna. Även fiske från egen båt är tillåtet och för det ändamålet finns en isättningsramp.

Fisk som överlevt

Förutom de nyss isatta 110 kilona öring finns det stor abborre, gädda, ruda, mört och sutare samt gott om öring som överlevt tidigare fiskesäsonger i Söderhavet.

Ett bevis på att öringarna trivs i Söderhavet är den öring på 3,8 kilo som fångades i höstas. Riktigt så stora var inte öringarna som fick Söderhavet som sitt nya hem i onsdags. De var på mellan tre hekto och ett och ett halvt kilo.

Mer läsning

Annons