Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solsken när pensionärer mådde bra

SANNAHED. Solen sken och skratten överröstade allt när länets PRO:are mådde bra på Sannaheds motorstadion i torsdags.

Annons
Två tvåpoängare och en trea blev facit för Asta Karlsen i stövelkastet. Inför fotbollsskyttet avslöjade hon att lagmedlemmarna i Askersunds lag 2 tränat på tåfjuttar.

Precis som premiäråret 2011 hade pensionärerna även i år prickat rätt på vädret för sin Må bra-dag.

Arrangerande Kumla PRO södra kunde i år bjuda på framtidslöftet Joel Andersson som en förrätt till femkampen. Runt 200 PRO:are från hela länet fick se den 16-årige Indiantalangen riva av några öronbedövande varv på sin 500-kubikare.

Sedan var det dags för dagens huvudnummer – femkampen. Där fick de 46 fyramannalagen mäta sina färdigheter i att kasta pilar, stövlar, klot och hästskor samt att straffa de andra lagen i prickskytte med fotboll.

Inför sista grenen – hästskokastet – konstaterade Kjell Larsson, Åke Lundkvist, Bo Göran Turesson och lagledaren Marie-Louise Willén i Kumla PRO södra lag 3 efter en blick i poängprotokollet.

– Det kunde nog vara bättre. Till nästa år får vi nog satsa på höghöjdsträning på Kvarntorpshögen.

Av de totalt möjliga 180 poängen hade laget lyckats skrapat ihop 40 innan hästskorna var kastade.

Sedan var det dags att splittra upp laget för kaffetår eller tipspromenad.

Medan lagen pustade ut vid fikaborden gick spindeln i nätet för Må bra-dagen – Esso Engwall – runt och raggade publik till Indianernas nästa hemmamatch mot Dackarna.

– Nästa år vore det kul om alla pensionärer oavsett om de är organiserade eller ej kunde vara med. Publikrekordet här är ju på 23 000 personer så plats finns det ju, spekulerade Engwall.

Noras tredjelag fick påhälsning av Må bra-dagsgeneralen Esso Engwall vid fikabordet. Han proppade dem fulla med fakta om Kumla-Indianerna och försökte värva dem till nästa hemmamatch. - Klart jag tycker speedway är kul att se på, men jag blir nog hemma i Nora ändå, sade Siv Gustavsson.
Lilla målet var målet för Åke Lundkvist i Kumla södras lag 3. Åke hade i de tidigare grenarna visat prov på pricksäkerhet, men trots att han blev påhejad av lagkamraterna ville bollen inte rulla hans väg den här gången.
- Nu ska ni få se på min stil, sade Ulla Landmark från Ställdalen. Ulla har hittills kastat hästskor i 72 år. Hon började när hon var 8 år och har inte planer på att lägga av ännu.
Kjell Larsson i Kumla PRO södras lag 3 siktar på att få en tia i pilkastningen. - Det spelar inger roll om du sätter den för tre poäng är det mesta man kan få, sade en av åskådarna då.
Åke Lundkvist i Kumla södras lag 3 fick hästskorna attmed lätthet segla iväg mot de poänggivande ringarna.

Mer läsning

Annons