Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarverksamheten ska utvärderas

Sommarverksamheten vid Norrgården och Skogstorp håller på att utvärderas. Men mycket få vårdnadshavare svarade på enkätutskicket.

Annons

Under juli månad erbjöd Kumla kommun sommarverksamhet på förskolorna och fritidshemmen Norrgården och Skogstorp, för de barn vars föräldrar arbetade. Uppmaning att fylla i en utvärdering av denna följdes av i stort sett all personal, där alla utom en ville jobba i sommarverksamheten igen, men mycket få vårdnadshavare svarade,

Trots varje vecka omkring 80 förskolebarn och 50-talet barn på fritidshem var det endast 9 vårdnadshavare till förskolebarn och till 4 fritidsbarn som lämnade en utvärdering.

- Tyvärr blir det oftast så. Vi kan ju inte tvinga dem att svara, säger Åsa Käll, verksamhetschef för förskolorna i Kumla.

Det finns flera negativa synpunkter, bland annat att det funnits för många barn på samma avdelning, att det varit rörigt, bristande kommunikation mellan personalen samt de som önskar fler öppna förskolor i ”sina” områden.

- Vi ska titta närmare på de synpunkter som inkommit, ihop med våra förskolechefer. Förutsättningarna är ju inte de samma under dessa sommarveckor som under övriga året. Det bedrivs ingen pedagogisk verksamhet utifrån de enskilda barnen, utan är mest gemensamma gruppaktiviteter.

Sommarverksamheten

Sommarverksamhet bedrevs under veckorna 28-31 på förskolorna och fritidshemmen Norrgården i södra Kumla och Skogstorp i norra delen av Kumla.

416000 kronor budgeteras som kostander för bland annat personal och kost.

På förskolan Norrgården deltog varje vecka mellan 49-61 barn och vid Skogstorp mellan 25-30 barn. Antalet fritidsbarn varierade från 17 upp till 27 barn, med de största grupperna i mitten av juli i Skogstorp.

Personalen som arbetade dessa veckor vart både ordinarie och vikarier, med en ansvarig förskolechef i tjänst varje vecka.

Mer läsning

Annons