Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörbnäs diplomerat med Guldklövern

Rickard Pettersson, som tillsammans med Sven Fischer äger lantbruksföretaget Sörbnäs AB i Ekeby har tilldelats Centerpartiets diplom Guldklövern.

Annons

Guldklövern är en utmärkelse från Centerpartiet till personer, organisationer och företag som gör extraordinära insatser för till exempel miljön och företagande på ett hållbart sätt.

Jan Engman, Centerpartiets gruppledare i Kumla, motiverar utdelningen: -Sörbnäs AB tilldelas Guldklövern för att man fört mjölkproduktionens tradition vidare vid Nynäs Säteri samt lyckats skapa en storskalig ekologisk mjölkproduktion.

Helena Vilhelmsson, Centerpartiets listetta i riksdagsvalet i länet, menar att företag som Sörbnäs har stor betydelse för att erbjuda konsumenterna närproducerade och säkra livsmedel.

På Sörbnäs finns 600 kor och gården levererar 26 kubikmeter mjölk varannan dag. Centerpartiet ser gården som ett exempel på behovet av bättre vägar på landsbygden. Inför bildandet av Region Örebro län driver Centerpartiet kravet att grusvägarna ska utrotas, tillägger Torbjörn Ahlin, Centerpartiets oppositionsråd i landstinget.

Mer läsning

Annons