Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparprotest på Solhaga

Som ett slag i ansiktet. Så beskriver personalen på förskolan Solhaga att det kändes att inleda året med besked om underskott i förvaltningens budget.

Annons

Personalen har lämnat en skrivelse till barn och- utbildningsförvaltingen. De beskriver sin vardag på förskolan som mycket pressad, med allt fler barn i verksamheten.

” Det är oss övermäktigt att göra ett gott arbete och nå alla barnen vilket är frusterande”, skriver personalen i sitt brev.

Styrdokument

För att nå de mål som finns i de styrdokument som ska följas ser personalen det som mycket viktigt att tid ges för planering av lämpliga aktiviteter för barnen. Men på grund av personalbrist befarar man att allt mer tid istället måste läggas på att jobb i barngrupperna.

”Det blir mindre aktiviteter- mer barnpassning. Den förändringen leder till att målen omöjligt kan uppnås”, skriver personalen som ser det som ett steg tillbaka i utvecklingen till då en föreståndare höll i allt ansvar för barnen.

”Snålar och kämpar”

Vad gäller ekonomin så påpekar de att förskoleverksamheten inte överskrider budget och att man snålar och kämpar hela året.

Personalen skriver att det kändes som ett slag i ansiktet, att i det läget få besked om att året inleds med att förvaltningen har ett underskott på åtta miljoner.

Mer läsning

Annons