Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Specialiseringen ger en bättre hemtjänst

Det stundar specialisering inom hemtjänsten i Kumla. En del personal fokuserar på omvårdnad, medan andra ägnar sig åt städning och inköp.

Annons
Uppdelat. Hällabrottsgruppen, där Karin Utegård är undersköterska och Madeleine Kjellman enhetschef, var först med att dela upp hemtjänsten. Snart tar andra grupper efter. Foto: Jan Wijk

Det var efter sommaren som nyordningen startade i en av hemtjänstgrupperna, den i Hällabrottet. Där hade man på kort tid fått många nya brukare och funderade över hur man skulle få tiden att räcka till.

Förslaget blev att man delade upp styrkan så att en del ”bara” sysslar med omvårdnad medan andra sköter serviceinsatser som matinköp och städning.

Fördelen med systemet är enligt enhetschefen Madeleine Kjellman att personalen blir mindre stressad och känner att de får mer tid för personlig omvårdnad.

Det blir också bättre kontinuitet, både för personalen och de som får hjälp.

Undersköterskan Karin Utegård ger som exempel när hon skulle gå och handla åt en man. Han var trött och sov när det var dags att göra inköpslista.

– Men eftersom jag handlat åt honom många gånger tidigare visste jag precis vad han ville ha.

När Karin kom tillbaka med matkassen så var det precis den reaktionen hon fick från den nöjde mannen: ”Du vet ju precis vad jag skulle ha”.

Att fokusera på en sak gör också att den saken blir bra utförd. Tidigare kunde det vara så att den som städade fick avbryta när det kom ett larm som man måste ta hand om.

– Då kunde det dröja innan vi återkom och städade klart, säger Karin.

Samtidigt hålls gränserna mellan de olika uppdragen på rimlig nivå.

– Är jag hos en person och städar när det är dags att värma lunch så gör jag naturligtvis det, säger hon och tillägger skrattande att man måste ju kunna tänka själv.

Hällabrottsgruppen, var som sagt först ut och de pratar mycket om hur bra de tycker att de fått det.

– Nu går jag med glädje till jobbet varje dag. Tidigare var jag stressad över att inte räcka till, säger Karin.

Och ”avundsjuka” kolleger väntar nu på att få ta efter arbetssättet i Hällabrottsgruppen. Riktigt hur det kommer att utformas är inte riktigt klart.

Det kan bli tal om en gemensam servicegrupp och en omvårdnadsgrupp för hela hemtjänsten. Eller olika lösningar från grupp till grupp. vilket också kan innefatta ett tätare samarbete mellan de hemtjänstgrupper som redan i dag samverkar. En annan variant är att man jobbar med serviceinsatser delar av dagen och omvårdnad resten av arbetstiden.

– Vi har gått ut till personalen för att få in synpunkter, säger Madeleine Kjellman.

Arbetssättet förändras inte förrän efter semestrarna, tiden fram till dess behövs bland annat för att slå fast vilken kompetens som behövs i de olika grupperna.

Mer läsning

Annons