Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlovsjam i källaren

I Studiefrämjandets lokal i källaren på Kumla Folkets hus börjar det fylla på med folk. Det är sportlovsrock, där man kan få prova på att spela olika instrument.

Annons
Repar. Love Persson, Sebastian Wennergren, Adam Enmalm och William Lannhard i bandet Feed the end repar inför kvällens spelning.

– Gitarr, trummor eller bas kan man prova, klassiska rockinstrument. Piano kan vi också plocka fram om någon vill spela, säger Yngwie Hellberg, studieförbundets musikansvarige.

Men van hand visar han hur Nathalie Kinneback, 9 år, ska hålla och spela på gitarren. Snart kommer toner från ”Blinka lilla stjärna”, trots att Nathalie knappt spelat förut.

– Jag har spelat pyttelite hemma förut. Det är kul. Kanske ska jag prova piano också, det gillar jag, säger hon.

Med sig har hon

lillasyster Sarah, 5 år, som gärna hade hoppats få spela dragspel. Men när det inte fanns, nöjde hon sig med att spela trummor i stället.

Bakom trumsetet trivs också Leo Enberg. Eftersom han inte har trummor hemma passar han på att spela nu, tillsammans med storebror John på gitarr. De är båda näst intill självlärda, och favoritbandet är Nickel-back.

– Musik och fotboll, det är det som gäller, säger Leo.

Sportlovsrocken är ett sätt för Studiefrämjandet att visa barn- och ungdomar att man finns och att man kan spela musik och låna replokaler här. Det är också ett tillfälle att umgås och ha roligt tillsammans. Senare på kvällen blev det uppträdande av lokala band, bland annat Feed the end som spelat ihop i tre år.

– Heavy metal kan man väl säga att vi spelar, men stilen är lite splittrad. Men det är bara egenskrivet material, förklarar Adam Enmalm. Han spelar trummor i bandet, och kvällen till ära har han på sig gruppens enda ”band-t-shirt”.

I bandet ingår också Sebastian Wennergren på gitarr, Love Persson på bas och sång, och William Lannhard på gitarr. De har skrivit 18 låtar, och håller på att spela in sin andra skriva. De repar drygt åtta timmar i veckan hos Studiefrämjandet, och ser till att öva tillsammans inför kvällens spelning.

– Det är inte så nervöst, här har vi spelat så mycket. Men nu deltar vi i en musiktävling, Livekarusellen, och ska till Kristinehamn och spela snart. Det är lite nervösare, men inte så farligt, säger de.

Rappare. Fanny Ottosson och Linn Graneklev är rappare under namnet Laxå Queens, och uppträdde på kvällen.

Mer läsning

Annons