Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Springmeet laddar för publikrekord i Kvarntorp

Målet var att slå fjolårets 600 amerikanare och 100 mc när Mats Carlsson samlade halva styrkan bakom Springmeet 2011 på Trafikcenters område i Kvarntorp på lördagen.

Annons
Mats Carlsson och Otto Olsson var nöjda med de sista finslipningarna inför Springmeet den 7 maj. - Får vi med oss vädret har vi goda möjligheter att slå publiksiffrorna från Örebrotiden, för här ute på Trafikcenters område är förutsättningarna optimala, siar den hårda duon bakom Springmeet 2011.

– Vi ska bara finslipa på organisationen och så kan det bli att vi flyttar lite på försäljarna ocg en del av parkeringarna, säger Carlsson.

Förra året var det första i Kvarntorp och konsensus av premiäråret är att Carlsson då såg möjligheterna till att få till ett ännu bättre utställningsområde.

Där för hade han samlat ena halvan av den runt hundra personer starka organisationsstaben på lördagen.

Där gick han igenom alla förändringar från fjolåret.

Det blir inte några större nyheter till årets Springmeet den 7 maj. Men två bilar från Örebro terränggäng fanns på plast på lördagen för att testa ut en ny bansträckning för den populära terrängbilsuppvisningen. Samt att en bilägare och en mc-ägare i år får chansen att vinna publikens hjärta.

Årets stora nyhet är annars en uppvisning av dragsterbilar. Det är Gunroad Racing som kommer att visa upp sina accelerationsmonster i burnouts och provstarter.

Det hoppas Mats Carlsson ska utgöra en extra lockelse för att Springmeet ska nå tillbaka till de publiksiffror de hade då området vid Örebromässan blev för litet för två år sedan.

– Springmeet som blir fem år i år har visat att det blivit ett motormöte att räkna med i Sverige, säger han.

Men huvudintresset kommer som vanligt att ligga på utställningsbilarna som i huvudsak består av 50-talsamerikanare.

– Har vi bara vädret med oss tror jag att vi slår publiksiffran från Örebroåren, siar Mats Carlsson.

Mer läsning

Annons