Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadslopp i solsken blev en riktig folkfest

Sol och värme gjorde Kumla stadslopp till en riktig folkfest. Saken blev inte sämre av att Mathias Lidson fixade hemmaseger i herrklassen. Damtävlingen vanns av Mikaela Kemppi, Örebro AIK.

Annons
Starten har gått. Drygt 700 löpare deltog i Kumla skidförenings traditionella stadslopp på lördagen. I år lockade loppet rekordmånga barn och unga.

För många löpare har Kumla stadslopp blivit en kär tradition om våren. Loppet erbjuder dessutom en rad olika klasser, och välkomnar såväl elit som bredd.

– Det är lite surt att bli ifrånsprungen av grabben nuförtiden. Å andra sidan är det ju jag som har fostrat honom till löpare, sade 72-åriga Lesjöforsbon Göte Andersson och skrattade.

Sonen Håkan Andersson var en av dem som jagade Mathias Lidson i herrklassen. Men Mathias var inte mycket att göra åt. Han tog snabbt ledningen i loppet och behöll den.

– Jag har legat på sofflocket några år. Men i fjol gjorde jag omstart och nu känns det jätteroligt att tävla igen, sade han.

Lidson har hunnit fylla 35 år. Han tog en guldmedalj på veteran-SM förra året. I år tränar han även för Stockholms maraton, en distans han aldrig sprungit förut.

En annan löpare som imponerade stort var Esther Sandén Alin från Stocksätters IF. Hon avverkade sina 2,5 kilometer i klassen Flickor 15 på tiden 9,05. Hon slog därmed hela ungdomsfältet, grabbarna också.

– Ja, det går bra nu. Jag är absolut nöjd, sade Ester som även tävlar i friidrott och har mästerskap i sikte.

Premiär. Leo Gevert och Joel Bergquist från Hallsberg deltog i stadsloppet för första gången. Det gav mersmak. Här firar grabbarna med glass.
Grattis pappa! Det blev hemmaseger i Kumla stadslopp 2014. Lilla Vera Lidson kollar in pappa Mathias medalj efter målgången.
Esther Sandén Alin, Stocksätters IF, snabbast av alla ungdomar som sprang 2,5 km.

Mer läsning

Annons