Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ståhls lämnar Kumla

Henry Ståhl Fastigheter AB lämnar Kumla. Stadens största affärslokaler tas över av Melins Fastighetsförvaltning och övriga fastigheter av John Ekströms Bygg AB.

Annons

Det finns ett uttalat önskemål från Kumlas kommunledning om fler fastighetsägare i kommunen. Nu blir det istället en mindre.

Henry Ståhl Fastigheter AB har funnits i Kumla sedan i början av 1950-talet, men lämnar nu staden.

– Kumla är spännande och intressant. Jag imponeras över den kommunala ekonomin, där man lyckats bättre än i många andra kommuner. Men man måste göra val ibland, och det har vi gjort nu, säger Peter Karlström, vd för Henry Ståhl Fastigheter AB.

Istället för bruksorter som Arboga, Söderköping och Kumla vill fastighetsbolaget nu satsa på universitetsstäder med Norrköping som bas.

– Vi känner också att vi tagit vårt ansvar i och med att vi säljer till lokala aktörer, säger Peter Karlström.

Från och med första juli tar John Ekström Bygg AB över fastigheterna Byggmästaren 9, Fiskalen 1 och 6, Notarien 1, Rådmannen 1 och Trädgårdsmästaren 22 och 23.

Melins Fastighetsförvaltning AB kommer att ta över ICA Maxis hemvist Köpmannen 6 och Guldsmeden 15 med flera av Köpmangatans butiker som hyresgäster. Där är tillträdesdatumet ännu inte satt.

Mer läsning

Annons