Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för matlagning trots protestbrev

Ett 70-tal personer skrev på protestlistan mot att matlagningen på Myggans förskola tas bort. Men kommunen står fast vid sitt beslut, som hänger samman med en omfattande utredning kring mathanteringen i alla kommunens förskolor.

Annons
Anna-Malin Eldståhl, mamma till barn på Myggans förskola.

NA skrev den 23 februari om föräldrarna på förskolan Myggan, som är besvikna på att maten ska sluta tillagas på plats. Efter det deltog flera av dem, däribland Anna-Malin Eldståhl, på ett föräldraråd på stadshuset.

– Skolchefen lyssnade till oss, men det kändes samtidigt som om de redan bestämt sig, säger Anna-Malin Eldståhl.

– Klart vi är besvikna över att vi tydligen inte har något att säga till om, men det känns ändå bra att vi gjorde vad vi kunde.

Ett 70-tal namnunderskrifter har även lämnats till barn- och utbildningsförvaltingen, via en protestlista.

Att matlagningen vid Myggan försvinner hänger samman med ett beslut kring mathanteringen på alla förskolor i Kumla, som ska fattas den 28 mars. Barn- och utbildningschef Mait Walderlo hänvisar till en utredning som pågått i tre års tid, och där man vill att jämförbara och likvärdiga villkor ska gälla inom hela förvaltningen.

Kommunens kostenhet ska tillaga och leverera mat till all barnomsorg, skola och äldreomsorg. Det är dock fortfarande fritt fram att profilera sin förskola på mat, om föräldrar och barn samt personal önskar det, menar Mait Walderlo.

Matlagningen vid Myggan planeras sluta till hösten.

Mer läsning

Annons