Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortrivdes i Må bra-dagsracet

Det var drygt 200 pensionärer som passade på att umgås, tävla och på det hela taget må bra i det fina vädret som rådde på Sannaheds motorstadion.

Annons

Precis som tidigare år var det en femkamp som efter en hel dags trevligt umgänge skulle utmynna i en prisceremoni.

Köerna av tävlande var långa till de fem grenarna och för att korta dem var en tipspromenad inlagd för att deltagarna inte skulle ”stelna till” i kaffestolarna.

– Tipspromenaden var jättesvår, det kan inte vara något lag som har alla rätt, konstaterade Bert Jansson från Lindesberg.

PRO-föreningen där ställde upp i fyra lag. Men någon toppning var det inte fråga om.

– Lagen blev som vi åkte i bilarna hit, förklarade Bert.

Motståndarna – eller ska vi säga Må bra-dagsvännerna – kom från Karlskoga, Degerfors, Askersund, Hallsberg, Kumla och Örebro.

Konferenciern Esso Engwall fick – trots tillgång till högtalarsystem – ta i allt vad han kunde för att få fram sin information genom skratt, applåder och sorl från pensionärer som stortrivdes.

– Det här är en höjdare, men förra året var det för jädra varmt, sa Karl Berkvist från PRO Örebro City efter att ha satt en sexpoängare i fotbollsmålet.

Mådde fint. Gänget från PRO i Lindesberg hade delat upp sig på fyra lag. Innan det var dags att kasta sig över tävlingarna passade de på att stärka sig med en kopp kaffe. Foto: Göran Kempe
Bra tillslag. Karl Bergkvist från Örebro City gav prov på bra tillslag i straffläggningen, men kunde inte jämföra sig med lagkollegan Birgitta Molin som satte en höjdare i minsta målet.
Bollkontroll. Ingvar Pettersson från Handels Örebro prickade in fyra poäng i Klövsjöspelet. - Det är kul att man kommer ut på sådana här träffar.
Svårt. Gudrun Eriksson från Pålsboda-Sköllersta tyckte att Klövsjöspelet var lättare än hästskokastet. - Må bra-dagen är kul att komma ut på. Fint väder och trevligt folk.
Lagräddare. Hade det inte varit för att Britt-Marie Eriksson satt en boll i boll-i-hink hade Markbacken laget kammat noll. - Hon räddade oss med enda poängen, sa lagkompisen Inga-Lill Lundqvist.

Mer läsning

Annons