Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supervalåret inleds med röstning om lekplats

Det har väl inte undgått någon att 2014 är ett supervalår. Att valåret inleds med ett lekplatsval är inte lika välkänt.

Annons
Så här såg det ut när den senaste större lekplatsen byggdes i Kumla i området Skogsgläntan hösten 2012. Till sommaren byggs en ännu större i vid Kumlasjön. Arkivfoto: Jan Wijk

På Kumla kommuns skolor och förskolor kommer barn födda mellan 2002 och 2009 få vara med och bestämma hur Kumlas nya stadslekplats ska se ut. Lekplatsen kommer att ligga vid tallskogen söder om Kumlasjön. De tre förslag som barnen ska ta ställning till heter Tivoli, Forsen och Spindeln. Närmare beskrivning av lekplatserna finns på kommunens hemsida. Från och med sportlovet finns även förslagen utställda på biblioteket.

Röstningen kommer att ske på respektive förskola/skola under vecka 11 och 12. Proceduren är likadan som vid ett ”vuxet” val: man går in bakom en skärm lägger i sin röstsedel i et kuvert som klistras igen och läggs i en valurna.

För de barn som inte går på förskola eller skola finns möjlighet att rösta på Kumla bibliotek 22 och 23 mars. Rösterna räknas måndagen den 24 mars och det är inte någon rådgivande folkomröstning utan det lekplatsförslag som får flest röster kommer att bli den lekplats som byggs. Målet är sedan att lekplatsen kommer att byggas under sommaren 2014 och att den ska stå klar under hösten 2014.

Mer läsning

Annons