Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveas bageri vill bygga ut

Då efterfrågan på bröd bara ökar och ökar, har Sveas Bageri på Stationsgatan behov att öka sin produktions- och lagerkapacitet.

Annons

Därför har bageriets ägare Lennarth Hambre lämnat in en ansökan om ett förhandsbesked om bygglov. Tanken är att det gamla magasinet på tomten ska rivas. I stället ska ett nybygge i direkt anslutning till bageriet uppföras. Till den byggnaden är det tänkt att kontorslokalerna ska flytta in på ovanvåningen och i markplanet ska det bli lagerutrymmen samt plats för kylar och frysar.

– Omsättningen har ökat stadigt år för år, så vi är i behov av att utöka våra produktionsytor för att kunna möta efterfrågan, säger Hambre.

Hambre hoppas nu på ett snabbt svar på förhandsansökan, så att företaget kan komma in med en bygglovsansökan till sommaren för att kunna börja bygget före hösten.

Om Hambre får igenom sina byggplaner innebär det också att bageriets kafédel kan komma att utvidgas.

I ett sådant scenario måste de redan i dagsläget snålt tilltagna kundparkeringarna bli fler. Därför har Hambre haft kontakt med ägaren till granntomten om att kunna köpa den, men det är ännu så länge på diskussionsplanet.

Mer läsning

Annons