Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tavelstöld från väntrummet

Två tavlor har stulits från ett av väntrummen på Kumla vårdcentral, Kungsvägsmottagningen. Karin Jardborg, konsthandläggare på Örebro läns landsting, tror att stundens ingivelse styrt tjuvens handlande.

Annons
Tomt på väggen efter tavelstöld. Det var här, från labb-väntrummet på Kungsvägsmottagningen, som tavlorna stals. Några pengar att ersätta tavlorna med finns inte.

Det är två etsningar av Göteborgskonstnären Gun-Britt Karlsson som saknas från labb-väntrummet på Kungsvägsmottagningen. De stals redan i början av mars, men har polisanmälts först denna vecka efter att konstnären identifierats.

– Stölden måste ha inträffat mitt på dagen under våra öppettider. Vi har varit ganska förskonade tidigare från stölder, även om det hänt att leksaker och även blommor försvunnit, säger Annika Roman, biträdande verksamhetschef på vårdcentralen.

Karin Jardborg, konsthandläggare på Örebro läns landsting, säger att hon några gånger per år åker ut till en vårdcentral där en tavelstöld begåtts.

– Det är sällan de har något större värde. Ofta när någon själ en tavla handlar det nog istället om stundens ingivelse eller att man tycker om motivet, säger Karin Jardborg.

– Det svåra med just väntrum är ju att de står helt öppna och ibland med dålig insyn.

Tavlorna som stulits från Kungsvägsmottagningen kommer inte att ersättas.

– Nej, det finns det inga pengar till. Vi har en fast budget för konstinköp varje år som vi följer. Endast i undantagsfall har vi möjlighet att ersätta de tavlor som blir stulna.

Mer läsning

Annons