Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team ska få frånvarande elever tillbaka till skolan

Tre kommunala förvaltningar föreslår att det startar ett team som ska hjälpa elever med långvarig skolfrånvaro att komma tillbaka till skolbänken.

Annons

Det handlar om att på olika sätt ge stöd till elever i grundskolan i Kumla som har hög frånvaro.

Kumla kommun har hittills varit dåliga på att följa upp elevers närvaro. Just nu finns uppskattningsvis drygt tio grundskoleelever i Kumla som inte är närvarande ens hälften av skoldagarna.

Nu vill man alltså inrätta ett team som kan jobba specifikt med de här eleverna och motivera dem till skolstudier.

Teamet kan täppa till det glapp man har kunnat se mellan skolan och andra aktörer i samhället. När skolan har använt alla medel man har till buds för att försöka få eleverna tillbaka till skolan så finns ett glapp innan andra tar vid.

När årendet behandlades i den så kallade folkhäsloberedningen framförde Annica Moberg (S) att samordningsförbundet Finsam har ett pågående projekt kallat Bryggan som handlar om snarlika frågor. Hon efterlyser samverkan för att dels utbyta erfarenheter men även att fånga upp ungdomar i hela Sydnärke.

Det är barn- och utbildningsförvaltningen, social samt kultur- och fritidsförvaltningen som söker pengar ur Kumlas sociala investeringsfond. Fonden inrättades förra året delar av de pengar kommunen fick återbetalda från AFA Försäkring.

Mer läsning

Annons