Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teckning, måleri och grenkonst

En ny konstutställning finns att se i Galleri Bagarstugan i Sannahed. Tre konstnärer visar målningar i blandteknik, teckningar och grenkonst.

Annons
Utställare. Susanne Nyholm, blandteknik, Karin Larsson, grenkonst, och Ellinor Askerblom, teckning, ställer ut i Bagarstugan.

Det är tradition för Galleri Bagarstugan att anordna konstutställning under Kristi himmelfärdshelgen, så också i år. På nedervåningen finns Karin Larssons grenkonst, olika skulpturer gjorda av det naturen ger.

– Man kan göra allting av pinnar, säger Karin som bor i Skellefteå. Konsten började som en hobby, men nu när hon är pensionär efter att ha arbetat som gymnasielärare har hon tid.

– Var idéerna kommer i från? Ja, säg det. Överallt.

På nedervåningen finns också Ellinor Askerbloms teckningar och akrylmålningar. Örebrotjejen går andra året på estetiska programmet på gymnasiet, och det här är hennes första utställning.

– Jag arbetar i blyerts, akryl och akvarell. Ofta tecknar jag av foton, jag fotar även en del själv, berättar hon, och hoppas får fortsätta inom konsten i framtiden. Exakt vad hon vill göra vet hon dock inte ännu.

Övervåningen på galleriet är fylld av Susanne Nybloms färgstarka tavlor. Hon är från Stockholm, bor på Öland, och arbetar med tusch, akvarell och i bland collage.

– Jag gillar att skildra människor i ganska vardagliga situationer, och relationerna mellan människor, säger Susanne.

Utställningen är öppen klockan 11-16 även i dag fredag och i morgon lördag.

Teckningar. Ellinor Askerblom tecknar och målar gärna i blyerts, akryl och akvarell.
Ställer ut. Susanne Nyholm har tidigare målat öländska landskap, men har helt bytt stil. Numera tycker hon om att skildra människor, gärna i vardagliga situationer.
Grenkonst. Mansdominans hetter detta verk av grenkonst som Karin Larsson gjort.

Mer läsning

Annons