Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thomas Dahlqvists bok kan bli nästa film från länet

Annons
Författaren Thomas Dahlqvist hoppas på att hans bok nu även kan bli film. Till sin hjälp har han Pia Segerlind som varit hans bollplank under skrivandet av boken och nu också från filmbranschen Thomas Rogerr och Olle Unnerstad.

Kumlabon Thomas Dahlqvists bok Den thailändska amuletten, aktuell under Bokmässan som inleds imorron, kan komma att bli nästa film att spelas in i Örebro län.

NA har tidigare skrivit om Thomas Dahlqvist, under hans arbete med spänningsromanen Den thailändska amuletten, som gavs ut förra året. Där använder han sig av sina kunskaper från sina 35 år som marknadsförare åt vapenintillverkaren Bofors, men fokuset ligger på de mänskliga ödena.

– Att boken skulle kunna bli underlag för en film fanns med i mina tankar redan då jag skrev den, säger Thomas Dahlqvist, som är hemmastadd på området då han har ett eget filmproduktionsbolag.

Nu har det visat sig att fler tycker som han.

Thomas Roger, från Filmregion Stockholm-Mälardalen och Cinestar Studio med säte i Hällabrottet, var nyligen med och ordnade finansieringen när sex Maria Lang-deckare ska bli film. Nu har hans blickar vänts mot Thomas Dahlqvists bok.

– Det är en mycket filmisk bok, det kände jag direkt när jag läste den. Dessutom med en väldigt lokal förankring, med bland annat ett mord i Örebros stadspark och romans i Kilsbergsskogarna.

– Jag tror inte jag har sett Örebro i någon långfilm sedan 70-talet och det vill vi ju gärna ändra på, säger Thomas Roger.

Tillsammans med filmproducenten Hans Lönnerheden, producent för bland annat välkända Ondskan, är Thomas Roger nu utsedd till exekutiv producent med uppgift att hitta finansiärer till en film.

– För att lyckas med det behöver vi nu först och främst ett bra manus och en regissör. Gärna en kvinna som kan lyfta fram människorna bakom berättelsen om vapenbrott.

Även Olle Unnerstad, ljudtekniker inom filmbranschen, har knutits till projektet. Han har redan bilden klar för sig hur han vill att filmen ska bli, eller snarare INTE bli:

– Det ska inte vara någon vanlig actionrulle eller polisfilm med en stereotyp polis. Boken är både spännande och underhållande med potential att bli något riktigt bra.

Thomas Dahlqvist ser glad ut åt de övrigas berömmande ord. Än är vägen lång fram till en eventuell filmpremiär, men grunden är ändå lagd.

– Tills vidare skriver jag på uppföljaren, avslöjar Thomas Dahlqvist.

Mer läsning

Annons