Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar krossade13-årige Lukas dröm

Tidigt i torsdags morse slogs 13-årige Lukas Hyllmans dröm i krasch. Då stal två tjuvar den crossmotorcykel som han skulle kvala in till SM på i höst.

Annons
Andreas och Therese Hyllman i garaget där tjuvar tog sig in och stal tre crossmotorcyklar i går morse. - Samtidigt stal de min sons dröm, för han vet att vi inte har råd att köpa någon ny, säger mamma Therese.

Det var vid halv sju-tiden på torsdagsmorgonen som stölden ur Familjens garage upptäcktes. Sammanlagt kom tjuvarna över tre cossmotorcyklar till ett värde av 120 000-150 000 kronor.

En av de stulna motorcyklarna var sonen Lukas tävlings-mc, en Yamaha YZF 250 -09 med dubbdäck. Den är vit med blå sadel och är lite speciell för att den ursprungligen är blå till färgen. De andra två som stals är dottern Evelinas blåa Yamaha YZ 85 -07 samt en gul Suzuki RMZ 450 -10 även den med dubbdäck. Samtidigt försvann crosskläder, crosshjälmar och eventuellt verktyg.

Enligt Andreas Hyllman finns det vittnesiaktagelser i samband med stölden. Två timmar innan stölden upptäcktes sågs två män i 20-årsåldern kliva ur en bil i närheten av Hyllmans hus. Tre kvart senare möter vittnet de två männen och då kommer de åkande på varsin crossmotorcykel.

Spaningen efter motorcyklarna, som inte var försäkrade, pågår för fullt via sociala nätverk som facebook sedan i torsdags morse.

Mer läsning

Annons