Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångt när flera hundra mötte våren i Sjöparkens växthus

Man kan möta våren i en vitsippsbacke – eller i Sjöparkens växthus.

Annons
”Halvfabrikat”. I stället för att driva upp egna plantor kunde hemmaodlarna köpa redan välvuxna växter på vårmarknaden.Foto: Jan Wijk

Det sistnämnda var det flera hundra personer som valde i går. Vårmarknaden arrangerades för andra året och lockade nu så mycket besökare att parkeringen tidvis inte räckte till.

Försäljare och utställare mötte vårsugna besökare. En av de förstnämnda var Michael Herbertsson som bjöd ut sitt överskott.

– Jag har en massa som jag inte får plats med i trädgården, sade Michael.

Han är ursprungligen från Kumla, men nu bosatt i Härjedalen.

– Jag säljer plantorna för en tia stycket så får jag ihop lite till resan, sade Michael som resten av helgen besökte barnbarn i Örebro.

Under citrusträden i växthusets kameliarum hade Terttu Karisaari och Berit Ohlson slagit sig ner.

– Det var så kallt ute så vi behövde en kopp kaffe, sade Terttu.

De båda väninnorna hade kikat på lite krukor och även fått lyssna till Må bra-kören.

På plats under dagen var även Naturskyddsföreningen. De passade på att informera om vad man som konsument hjälpa till med för att värna naturen och om återbruk av kläder.

Och utanför entrédörren hade föreningen satt upp två tubkikare riktade mot den konstgjorda sjön. Där kunde man spana efter vårfåglar och få hjälp att, vid behov, få hjälp att tolka det man såg.

Plantor. Irene Gilén och Kerstin Eriksson tittade runt bland Michael Herbertssons tiokronorsplantor. Lite lavendel fick de med sig hem.Foto: Jan Wijk
Våren. Må Bra-kören avslutade sitt program med att sjunga Vivaldis ”Våren” för dagen med text – på svenska. Foto: Jan Wijk

Mer läsning

Annons