Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träningshall ger möjlighet till golf året om

En ny puttmatta, datautrustning som mäter och analyserar långa slag och en ny kafeteriadel. I går invigdes Kumla golfklubbs nya träningshall.

Annons
Testar. Mathias Weiderman är speciellt glad för den nya datautrustning som gör det möjligt att bättre utvärdera de längre slagen.Foto: Veronica Svensson

Den gamla slaghallen har uppgraderats och har blivit en träningshall där medlemmarna inom Kumla golfklubb kan träna året om, oavsett väder.

– Vi har bland annat lagt in en ny puttmatta som är mer naturtrogen. Man kan också öva på att chippa och slå långa slag, berättar klubbordförande Ulf Persson.

Träningshallen är främst en ungdomssatsning, även om hela klubben kommer att kunna utnyttja den.

– Ungdomsverksamheten ska vara prioriterad. Vi har utformat hallen så ungdomar ska trivas här. Vi har bland annat en tv och musikanläggning. Kafeteriadelen är gjord med tanke på ungdomarnas föräldrar som skjutsar på träningar, så de har någonstans att vara medan de väntar, berättar Ulf Persson.

På gårdagens invigning testades både slag och puttar, och allt fick gott betyg.

– Jag har varit med och tagit fram vad vi ska ha härinne och är jättenöjd. Speciellt att man kan mäta och analysera slagen på datorn, säger Mathias Weiderman som spelat golf i åtta år.

Mimmi Södergren, som spelat i 17 år, är lika positiv.

– Hallen är jättebra för alla medlemmar, men speciellt för ungdomar som kan testa i fall golf är något de tycker är kul och vill satsa på.

Putt. Reidar Varpstuen testar nya puttmattan.
Nöjd. Klubbens ordförande Ulf Persson är nöjd med den uppgraderade träningshallen.

Mer läsning

Annons