Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre idéer för att få budgeten i balans

Ett rejält budgettillskott, omorganisation av verksamheten och ett utökat samarbete med arbetsmarknadsenheten. Det är tre förslag för att få ordning på socialnämndens budget.

Annons

Konsulten Jukka Tekonen fick i våras uppdraget att komma med förslag för att minska individ- och familjeomsorgens underskott, som står för merparten av socialnämndens minus. Nu har han lämnat sin slutrapport.

Enligt konsultrapporten handlar det inte om att socialnämnden borde ”banta sig i form”. Han ser behov av organisationsförändringar som kan kosta en del pengar, men de ska göra att arbetet utförs effektivare och därmed kan det på sikt spara pengar.

Team ger stöd på hemmaplan

Ett sådant exempel som nu håller på att sjösättas är multi-teamet. Där ska personer arbeta som mer aktivt ska kunna stödja ungdomar i riskzonen på hemmaplan i Kumla. Många av dem har hittills placerats på boenden av olika slag, vilket kostat mycket pengar.

Tekonen ser också behov av fler handläggare inom avdelningen som sysslar med försörjningsstöd, en halvtidstjänst inom missbruksvården för vuxna.

Förslagen kostar pengar

Ett utökat samarbete med kommunens arbetsmarknadsenhet där personer som är beroende av försörjningsstöd kan få avlönade praktikplatser. Det är ett annat förslag som Tekonen hoppas ska kunna ge besparingar.

Tekonens föreslagna förändringar kostar pengar. Hans bedömning är att individ- och familjeomsorgen behöver ett tillskott på tio miljoner kronor redan nästa år, så att budgeten uppgår till 54 miljoner kronor. För den som möjligen anser att det är mycket pengar noterar Tekonen att de faktiska kostnaderna förra året, för individ- och familjeomsorgen, blev drygt 67 miljoner kronor.

Mer resurser till chefen

Tekonen ser, efter intervjuer med anställda, en verksamhet som har behov av tydligare ledarskap. Det handlar om att skapa en organisation där cheferna får en rimlig arbetsmiljö och bättre förutsättningar att göra sitt jobb.

Ett förslag är att omfördela administrativa resurser från socialchefen till chefen för individ- och familjeomsorgen.

En bättre organisation kan förhoppningsvis ge de anställda en närmaste chef som har tid och befogenhet att ge stöd i arbetet. Förändringen ska också ge möjlighet till bättre ekonomiska styrning och kontroll och därmed besparingar.

Mer läsning

Annons