Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tjejer sjunger igen

Tre Tjejer sjunger igen. Efter ett långt uppehåll gör Kikki Ekblom, Inger Stähring och Agneta Nylander i kväll sin andra spelning på kort tid.

Annons
Från förr. Så här såg Tre Tjejer ut när de var som mest i farten för omkring 20 år sedan. Från vänster Kikki Ekblom, Inger Stähring och Agneta Nylander.    Bild: PRIVAT

Tidigare i höstas arrangerades musikfestivalen Live at heart i Örebro. Ett av bortåt hundra artistuppträdanden svarade Tre Tjejer för. De var ett återseende efter i stort sett femton års paus.

– Vi startade för ungefär trettio år sedan och höll på fram till mitten av 1990-talet, minns Inger Stähring.

Det var uppträdanden på privata fester och konserter i lite större format. De var vokalissor till Kumla storband och hade även förmånen att spela tillsammans med Svante Thuresson vid något tillfälle.

Repertoaren var bred och fullt anpassningsbar till vilken publik de mötte.

I mitten av 1990-talet tog Tre Tjejer paus, men till höstens Live at heart-festival anmälde sig Tre tjejer och fick plats på scenen på Clarion Hotell.

Få repetitioner

Så mycket repetitioner inför septemberspelningen blev det inte, men det visade sig inte vara nödvändigt.

Det blev en återkomst med mersmak.

– Folk som inte hört oss innan kom fram och gav oss mycket komplimanger. Det var jättekul. Suget är tillbaka kan man säga.

Så i kväll i Konserthuset under Kulturnatta är det dags igen för Tre Tjejer och bara som en upplysning: något namnbyte är inte aktuellt.

– En del kanske skulle kalla oss tanter nu, men det känner vi oss inte som. Vi är tre tjejer.

Fotnot: Tre Tjejer spelar i Wirénsalen i Konsertehuset kl 20 och bjuder på visor, country och 60-talslåtar.

Mer läsning

Annons