Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredubbla julmarknader på lördag

Triss i julmarknader. Det blir det i Kumla till helgen.

Annons
Strategiskt placerad. Vid förra årets julmarknad på Kumla torg hade tomten parkerat sig i sin släde i vindskydd av den stora granen på torget. Arkivbild: Göran Kempe.

På lördag bjuder Betaniakyrkan i Åbytorp in till julmarknad. Förutom att kyrkans egna förmågor bjuder på sång och musik blir det även försäljning av hantverk, hembakat bröd, loppisprylar och lotter. Några av hantverkarna som ställer ut kommer även att arbeta på plats och visa upp sina färdigheter.

När själva julmarknaden är över bjuds det in till en adventsandakt då det även blir vinstdragning i lotterierna som sålts under dagen.

På söndag sker årets julmarknad som samarrangeras av kulturavdelningen och Kumla Promotion. I år är den för första gången samlad på torget och intilliggande Stadshuset. Kulturavdelningen lånar kafeterian i Stadshuset och ger där plats åt 50 utställare. Det blir ersättningen för de utställarplatser som fram till 2012 fanns på biblioteket. Arrangörerna hoppas på bättre väder än förra året det var både kallt och blåsigt,

Den tredje julmarknaden sker även den på söndag, mellan 13-18 på Skoindustrimuseet i Kumla. Då kan man köpa museets populära slippers till julpris. Utställningen ”Kumla som vi minns!” öppnar- en utställning med fotografier samlade av Arne Arnshelm. På museet kommer det även finnas möjlighet till julpyssel och adventfika. Försäljare från bland annat Kumlabygdens slöjdare finns på plats.

Under flera år ordnade Skoindustrimuseet tillsammans med Kumlabygdens slöjdare en hantverksdag på museet i samband med Skons dag, och nu återupptas det samarbetet med slöjdföreningen. Det ordnas även tipspromenad och ett lotteri till förmån för härbärget för tiggarna som ska öppna i Örebro.

Mer läsning

Annons