Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trilobiten står tom

Det anrika värdshuset Trilobiten i Hällabrottet står tomt sedan två månader. Tältkrögarna valde att inte förlänga kontraktet.

Annons

För ett drygt år sedan tog Tältkrögarna och den kände Örebrokocken Johnny Johansson över Trilobiten. De tänkte i första hand ha lokalen som en bas för sin cateringverksamhet. Kontraktet sades dock upp tidigare i år och värdshuset tömdes för några månader sedan.

– Vi har inte gjort några ansatser att hitta en ny hyresgäst, eftersom Tältkrögarna hade avtal med en annan hyresgäst, som skulle ta över, berättar Jan Öholm, på Kumla kommunfastigheter som äger byggnaden som ursprungligen var kontor åt Yxhultbolaget.

Den hyresgästen, som hade godkänts av kommunen, bröt dock avtalet och i stället står nu lokalen helt tom.

– Det blev lite snopet eftersom det fanns en handfull personer som hörde av sig och ville hyra, men vi sa att det redan var uthyrt, säger Jan Öholm.

Det lutar nu åt att kommunen kommer att annonsera efter nya hyresgäster till både Trilobitens värdshus och restaurang Sjösidan vid Kumlasjön. Där har Elias Yammin avslutat sin verksamhet under sensommaren för att i stället koncentrera sig på Kumla Stationshotell.

Mer läsning

Annons