Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio åtalas för langning till ungdomar

Tre Kumlabor misstänks ha bedrivit omfattande alkohol- och narkotikalangning i Kumla under en period. Enligt åklagaren rör det sig om grova brott som har bedrivits yrkesmässigt riktat mot ungdomar. Nu åtalas männen.

Annons

Det var under kvällen den 4 februari som polisen gjorde ett tillslag mot en bostad i Kumla. I samband med att polisen grep en person som misstänktes ha handlat narkotika inne i bostaden genomfördes en husrannsakan. Förutom narkotika anträffades då även en större mängd alkohol, cigaretter och skuldlistor.

Tre män greps på platsen misstänkta för narkotikabrott och olovlig försäljning och innehav av alkohol. Det handlar om en man i 50-årsåldern, samt två män mellan 20-25 år. Samtliga åtalas misstänkta för grov olovlig försäljning av alkohol samt olovligt innehav av alkohol. Langningen misstänks ha pågått i vart fall från juni förra året fram tills dess att männen greps.

Den äldre mannen åtalas också för narkotikabrott. Enligt åklagaren hade mannen 63,4 gram cannabis som var till för försäljning. Han misstänks också för olovlig befattning med punktskattepliktiga varor på grund av hantering med obeskattade cigaretter.

I åklagarens bevisning finns många vittnen, de flesta ungdomar som handlat alkohol från männen. I den äldre mannens dator finns också flera Google-sökningar på fraser som ”sälja alkohol under 18 år” och besök på internetforumet Flashback och diskussionstråd som ”langa alkohol tyst och säkert”.

Rättegången väntas pågå under tre dagar. Två av männen är tidigare dömda för bland annat grov misshandel vid ett uppmärksammat mordförsök på ett gym i Hallsberg 2012. En av de yngre männen har erkänt att han har varit delaktig i alkoholförsäljningen, men att han inte haft någon större del i det. De andra nekar till brott.

Mer läsning

Annons