Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuperat hår och prickigtpå Nostalgiträff i Kumla

Det såg mörkt ut, men lagom till regnet upphörde rullade bilarna in en efter en på torget i Kumla. Årets upplaga av Nostalgiafton drogs i gång av Anneli Nilsson som gick in i rollen på fullaste allvar.

Annons

Den prickiga klänningen i Rockabilly-stil kom med posten från England precis i tid till Nostalgiafton i Kumla. Projektledaren Anneli Nilsson har mycket att stå i en sådan här dag. Många hejar och stannar till för att få några ord med henne när hon genar över torget. En sista finslipning av det tuperade håret är nödvändigt. Anneli Nilsson har arbetat med projektet sedan i februari och det har gått smidigt.

– Folk började höra av sig tidigt för att få vara med, men även för att de vill hjälpa till. Det här är efterlängtat och uppskattat av många, säger Anneli Nilsson.

Hon rättar till klänningen och fortsätter:

– Under kvällen kommer det att delas ut pris till den som har finast bil och utstyrsel.

Squaredans och coversUtöver amerikanska bilar och speciella mopeder bjöds det på squaredans och en show med covers från 50- till 90-talet.

Nostalgiafton har arrangerats i flera år men det är tredje gången gillt för Anneli Nilsson. Hon tycker det är en viktig tradition som måste leva vidare. Första gången var hon rädd att ingen skulle dyka upp, men den oron verkar har försvunnit.

Krockar med Power meetHon räknar med att det kommer ungefär 100 bilar och att Nostalgiafton krockar med Power meet i Västerås ser hon inga nackdelar med.

– Alla kanske inte skulle få plats då, säger Annelie. Blir det fint kommer flera.

Trots rejäla regnskurar under eftermiddagen rullade bilfantasterna in på torget en efter en. Fjolårets vinnare Sten Andersson från Lindesberg visade stolt upp sin röda mustang från 1965 som han har importerat från USA.

– Det är svårt att hitta fina mustanger i Sverige. De är oftast upprostade, lappade och har blivit raggarbilar i stället.

Lennart Johansson var inte heller sen med att parkera bilen på torget. Han inhandlade sin Chevrolet Impala från 1964 för sex år sedan. Vid köpet upptäckte han i handskfacket ett papper där det stod att bilen en gång i tiden hade tillhört en sheriff i Texas. Många nyfikna gick runt på torget och tittade på bilarna, men inte särskilt många hade klätt sig i Rockabilly-stil.

Mer läsning

Annons