Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två julkonserter blir tre

För femte året! Nu ännu mer! Det handlar om Pingstkyrkans julkonserter om tre veckor.

Annons
Tidig julstämning. Sedan september har körsångarna i Pingstkyrkan haft siktet inställt på julen. Den 11 och 12 december ges årets julkonserter. Bild: PRIVAT/ANDERS WESTER

För de allra flesta har julstämningen inte riktigt landat än, men i Pingstkyrkan i Kumla har julförberedelserna pågått länge.

Till exempel började kören öva julsånger i september. Men hos vissa har årets julkonserter funnits i tankarna ännu längre.

– Under sista föreställningen förra året fick jag idén till hur jag ville att det ska låta i år, berättar Maria Saade som kan kallas konstnärlig ledare för julkonserterna.

Förra årets Betlehemstema, där publiken fick uppleva Jesus födelse, byts i år mot det övergripande temat ”Vila”. Själva sångerna är välbekanta, men arrangemanget är nytt och på en stor bildskärm längst fram i kyrkan kommer också temat att speglas.

900 biljetter

– Det är viktigt att det inte bara blir en favorit i repris, det måste bli något nytt också, säger Magdalena Wahlström som håller i allt praktiskt kring konserterna.

De två första åren det arran-gerades julkonserter bjöd Pingstkyrkan in gästartister, men både 2008 och 2009 har man klarat allt i princip på egen hand.

Förra året var de två julkonserterna i princip utsålda, vilket göra att arrangörerna har vågat att spänna bågen ännu lite högre. I år är sammanlagt 900 biljetter till salu, fördelade på två lördagskonserter och en söndagskonsert.

Förutom sång- och musikinsatser behövs hjälp med annat inför och under de tre konserterna.

100 personer hjälper till

Sammanlagt medverkar omkring 100 personer till att julkonserterna går att genomföra.

– Det är roligt att jobba tillsammans med en sådan här sak, säger Magdalena.

Förra året fick konsertpubliken vara med och samla in pengar till ett sjukhus i Liberia där en familj från Kumla arbetat.

I år samlas pengar in till föräldralösa barn i Burundi. De förmedlas genom kontakter som Kumlabon Conny Rudin har i landet.

Fotnot: Den som besöker Kumla torg första advent kan få ett smakprov på julkonserten. Då medverkar en grupp ur kören vid julmarknaden på torget.

Mer läsning

Annons