Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvisteförhandling mellan Vision och Kumla kommun

Fackförbundet Vision har via SKL begärt en central tvisteförhandling med Kumla kommun. Saken gäller en person som anser sig blivit diskriminerad i samband med en tjänstetillsättning på kommunen.

Annons

Personen anser sig blivit diskriminerad på grund av sin ålder, då han var äldre än de sökanden till tjänsten som senare kom att kallas till intervju. Via sitt fackförbund Vision hävdar mannen att han har lika lång eller längre relevant erfarenhet som de andra sökanden.

Vision yrkar å mannens vägnar på allmänt och ekonomiskt skadestånd samt diskrimineringsersättning.

Kumla kommun hävdar att anledningen till att mannen inte valdes ut till intervju var att han inte arbetat inom det aktuella yrket de senaste tre åren och att de som valdes ut alla hade aktuellare erfarenhet. Kommunen anser också att mannen vägrat lämna aktuellare referenser än sin senaste anställning, och att han därför inte själv bidragit till att kommunen skulle kunna jämföra honom med övriga sökanden.

Då partena inte kunnat enas ligger nu ärendet hos Sverige Kommuner och Landsting, SKL, som nu kallat till en central tvisteförhandling. Anna Svanestrand är handläggare hos SKL.

– Jag har precis fått ärendet på mitt bort. Jag kommer inte att utreda detta något mer förrän efter sommaren, tidigast i augusti, säger hon.

Mer läsning

Annons