Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undersköterskor går till arbetsdomstolen

Skadestånd och fortsatt anställning för tre undersköterskor. Det är Kommunals krav när man gör domstolssak av uppsägningen av vårdpersonal på Kungsgården.

Annons

Uppsägningen av de tre undersköterskorna på Kungsgården i höstas kan hamna i Arbetsdomstolen. Förhandlingarna mellan facket och arbetsgivaren, Kumla kommun, har inte lett till någon överenskommelsen vare sig på kommunal, regional eller riksnivå. Därför har kvinnornas fackförening, via LO-TCO rättsskydd, lämnat in en stämningsansökan.

– Jag hoppades att vi skulle ha nått en förlikning, säger Ulla Lundholm, personalchef på Kumla kommun.

Knäckfrågan är inte skadeståndsfrågan, de tre kvinnorna begär 120 000 var, utan att de vill behålla sina anställningar.

Det är Kumla kommun inte beredd att tillmötesgå.

Kvinnornas fackförbund anser att de borde få behålla sina anställningar på kommunen eftersom arbetsgivaren inte gjorde någon omplaceringsutredning innan uppsägningen. En sådan utredning ska visa vilka alternativa arbetsuppgifter arbetsgivaren kan erbjuda den som anses vara olämplig på sin nuvarande position.

Håller du med om att det saknas en omplaceringsutredning?

– Det är svårt för mig att kommentera den saken, säger Lundholm som inte vill föregripa förhandlingarna i Arbetsdomstolen.

Hon utesluter inte heller att det fortfarande är möjligt att nå en uppgörelse innan Arbetsdomstolen tar sig an saken.

Som en del av stämningsansökan har de tre undersköterskorna gjort en sanningsförsäkran där de vidhåller att de behandlat de äldre på Kungsgården med respekt och enligt de regler som gäller i äldreomsorgen.

Socialstyrelsen håller för närvarande på att granska vad kommunen gjort för att komma till rätta med de problem som uppdagades i höstas. Inom den närmaste tiden kommer bedömningen från Socialstyrelsen om hur kommunen agerade för att säkerställa att de äldre på Kungsgården fick bra vård.

Mer läsning

Annons