Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undersköterskorna talar ut: "Jag blev helt blockerad"

I ett och ett halvt år har tvisten pågått mellan Kumla kommun och de tre avskedade undersköterskorna på Kungsgårdens äldreboende. Nu berättar undersköterskorna för första gången sin historia.

Annons
Kungsgården i Kumla.

De säger att de kände sig dömda på förhand och att ingen ifrågasatte uppgifterna om kränkningarna av de boende på Kungsgården.

– Jag blev så chockad av det jag beskylldes för att jag blev helt blockerad. Jag har egentligen inte förstått allt än i dag.

– Om bara någon tagit en diskussion med oss, eller om vår chef hade gått med oss ett par nätter på jobbet, hade de förstått att vi aldrig har gjort det som står i Lex Sarah-anmälningarna, menar kvinnorna.

Polisanmälan nerlagdKommunstyrelsens ordförande i Kumla, Lennart Eriksson, gjorde efter uppgifterna även en polisanmälan. Utredningen lades ner i brist på bevis.

– Ändå har Lennart Eriksson vid upprepade tillfällen i media uttalat sig mycket kränkande mot oss.

– Vi har gått utbildningar i etik och moral om att man inte får utnyttja sin makt, men känner att det är precis det kommunen har gjort i vårt fall.

Fotnot: En betydligt längre artikel hittar du i fredagens NA. Du kan köpa ett digital exemplar för tio kronor. Läs här om hur du gör.

Mer läsning

Annons