Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga Indiantalanger gasar på stadion

Intresset för speedway går inte att ta miste på hos Indianernas ungdomsgrupp.

Annons
Startklar. Det var ivriga förare som gasade i väg när det tränades starter på Kumla motorstadion.

Det är sen torsdagseftermiddag på motorstadion i Sannahed. Vid träningsbanan körs motorcyklarna varma av de barn och ungdomar som deltar på träningen.

– Det är viktigt att träna mycket och att tänka på att köra fina varv, säger Gustav Grahn som kört speedway i tre år. Han bor inte långt från stadion och det händer att han tittar när elitserien kör. Idolen är Nils Kristian Iversen.

Indianernas barn- och ungdomsgrupp har förare upp till och med 16 år. Alla vill inte tävla, men de som gör det är uppdelade i olika klasser. Gemensamt för alla, oavsett ålder eller nivå, är passionen för sporten.

– Roligast är att det går fort, men man kan ju alltid begränsa farten med gasen. Jag har som mål att bli bästa tjej i Sverige, säger Alexandra Svensson. Med bestämd blick drar hon ner hjälmvisiret och gasar ut på banan.

I dag ska det tränas starter. När förarna har värmt upp några varv, ställer två personer i taget upp sig på startlinjen. Ivrigt framåtlutade, och gruset sprutar när de snabbt kör i väg.

– Det gäller att lita på sig själv hela tiden, säger Andreas Svensson som tävlar i knattelaget, och får medhåll av lagkompisen Daniel Halling.

– Man får inte känna rädsla, annars funkar det inte.

Mer läsning

Annons