Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar på rad hos pigg 40-åring

40-åringen mår bra. Det kunde konstateras när det i går var handbollens dag och säsongsavslutning för Kumla HF.

Annons
Tre tuffa tjejer som valt att spela handboll var med i går när Kumla HF hade handbollens dag. Från vänster Josefin Thell, Nadja Abbas och Hanna Finnman.

1969 bildades handbollsföreningen i Kumla och den gångna säsongen har fyllts med lite extra godis för att fira 40-åringen, som nu alltså hunnit passera 41.

– Vi hade en jubileumsmiddag i höstas och vi har varit och badat med alla ungdomslagen och varit inne i Örebro och tittat på elitseriehandboll, exemplifierar Per ”Billy” Svensson som är en av ledarna i klubben.

40 år är ingen ålder på en klubb och Billy tycker att Kumla HF har krafterna i behåll.

– Klubben mår bra, riktigt bra på ungdomssidan, säger han.

Många ungdomar

Kumla HF kan glädja sig åt att det finns många Kumlaungdomar som vill spela handboll och att det dessutom har gått att hitta nya ledare som vill vara med och träna.

– Vi har jobbat medvetet för att få snurr på det, säger Billy.

Klubben har i dag bara ett seniorlag i seriespel. Det är herrlaget som i och med seriesegern i division 4 tar steget upp i division 3 nästa säsong.

Men det tar lång tid innan juniorerna kan fylla på i a-laget. Det äldsta killaget består för närvarande av spelare födda 1999. Men om a-laget hålls vid liv verkar det fungera bra med återväxten.

Tjejerna går framåt

På tjejsidan går det lite fortare. Där saknas för närvarande seniorlag, men det äldsta tjejlaget består av spelare som är 14-15 år gamla.

Riktigt så gamla är inte trion Nadja Abbas, Josefin Thell och Hanna Finnman. De är säkra på att handboll är den bästa sporten och presenterar sina skäl.

— Det är tufft, säger Josefin.

– Man behöver inte vara så försiktig som i basket, säger Nadja.

– Man får ta stryk, säger Hanna Finnman och berättar att Josefin minsann har brutit armen en gång på handbollsplanen.

– Jag krockade med en kille, förklarar Josefin.

Roligt – och tufft

Det blir väl därmed osäkert om just handbollen ska lastas för att Josefin fick en månads speluppehåll med bandage. Men det förtar inte att handboll är en rolig sport – och tuff.

Kön var lång när Kumla HF:s unga spelare skulle försöka göra straffmål på herrlagets målvakter.

Mer läsning

Annons