Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprepade inbrott på Rubinen i Åbytorp

För tredje gången på kort tid har fritidshemmet Rubinen i Åbytorp haft inbrott. Nu vädjar lärarna till föräldrar att vara uppmärksam på om deras barn kommer hem med saker som kan vara stulna.

Annons

Första inbrottet på fritidshemmet Rubinen skedde i oktober. Till det som då stals hörde en större mängd godis. Nästa gång stals en bärbar dator och digitalkamera. En ny dator och kamera inhandlades för pengar som egentligen ska gå till nya leksaker till barnen.

Natten till fredagen var det dags igen: dator och kamera stulna plus framkallningsapparat, fotopapper, nya USB-minnen och en del annat. Två svarta Björn Borg-väskor saknas även, med vilka förövarna troligen burit iväg med det stulna.

– Väskorna är ju lätta att känna igen, om någon förälder ser att deras barn kommer hem med en sådan, säger Carina Tengelin, som arbetar på fritidshemmet.

– Vi vet så klart ingenting säkert, men rykten går om att det är ungdomar som är de skyldiga och därför vill vi att föräldrar ska vara uppmärksamma.

Stölderna drabbar fritidshemmets verksamhet på flera sätt. Vid det senaste inbrottet försvann bilder som ingick i ett projektarbete och som skulle ha visats under ett öppet hus.

– Vi har troligtvis inte heller råd nu att återigen köpa ny dator och kamera, säger Carina Tengelin uppgivet.

Förutom de stulna sakerna blev även inredning förstörd vid inbrottet, bland annat bröts dörrar sönder.

Mer läsning

Annons