Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utpressarpar krävde 50 000 av man i Kumla

En Kumlabo har utsatts för utpressning. Misstänkta för brottet är en man och en kvinna som sitter häktade och som nu åtalas vid Örebro tingsrätt.

Annons

Kumlabon ska ha hotats med att kriminella personer skulle komma hem till honom, och till hans barns skola, om han inte betalade 50 000 kronor. Den summan betalades inte men däremot ska paret någon dag tidigare ha fått 10 000 kronor av honom. Utpressningen misstänks ha pågått fyra dagar i maj.

Mannen som åtalats misstänks ha sagt att han kände till saker om Kumlabon och egentligen var ombud åt andra personer med knytning till brottslig verksamhet. Hotet gick enligt åtalet ut på att om 50 000 inte betalades skulle någon komma hem till Kumlabon och till barnens skola. Den åtalade mannen ska också ha påpekat att han kände till adressen både till hemmet och skolan.

Kammaråklagare Karl-Erik Antonsson framhåller i stämningsansökan att det förekom uttalanden som gick ut på våld, eller hot om brott, om offret inte betalade.

Kvinnan åtalas för att på olika sätt ha medverkat i planeringen och genomförandet, bland annat genom att hålla uppsikt utanför den utsattes arbetsplats.

Bevismaterial vid rättegången blir förutom förhör också sms till Kumlabons telefon och sms mellan de båda misstänkta. I beslag finns även ett häfte med personuppgifter om den utsatte och hans familj.

De båda misstänkta var först anhållna i sin frånvaro men greps kort efteråt och blev senare häktade. Rättegången hålls inom den närmaste veckan.

Mer läsning

Annons