Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning om bättre återvinningsstation

En smartare återvinningsstation i Kvarntorp. Det önskar politikerna se och tillsätter därför en utredning.

Annons
Ombyggnation? Det kan bli aktuellt att bygga om återvinningsstationen i Kvarntorp där bland andra Stefan Karlsson arbetar. Bild: LINNEA HALLBERG

I dag består återvinningsstationen i Kvarntorp av containrar uppställda på marken inom ett inhägnat område. Det kan tidvis bli trångt med bilar och tungt för den som behöver slänga otympligt skräp.

– Det är inget förslag från tjänstemännen utan ett initiativ från politiskt håll, säger Lennart Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Eniga om utredning

Politiker från alla politiska partier är eniga om att frågan ska utredas och man vill ha saken redovisad till i april nästa år.

Socialdemokraterna har i sitt budgetförslag öronmärkt 3,5 miljoner kronor för 2013. Det ska täcka en ombyggnad av återvinningsstationen.

Hallsberg modell

– Vi vill få till en genomtänkt genomströmning av fordon och även att den ligger under tak, vilket inte minst är en arbetsmiljöfråga för de som arbetar där.

Lennart Eriksson säger att återvinningsstationen i Hallsberg skulle kunna vara en modell även för Kumlas del.

Där kör bilarna upp för en ramp som ligger under tak. Sopcontainrarna står vid sidan om rampen, vilket gör att de är i bättre ”arbetshöjd” för den som ska lämna skräp.

Mer läsning

Annons