Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska ersätta badet?

Badarna är borta. Vad händer sedan? Just nu utreds hur Kumlahallens framtid ska se ut efter torrläggningen.

Annons
Nu är det slutbadat i Kumlahallen och neonskylten med simmaren ska bort. Vad den tidigare simhallen ska användas till utreds för närvarade. Bild: JAN WIJK

Alltsedan det stod klart att badet skulle flytta från Vialundsområdet har olika föreningar gjort politiker och tjänstemän uppmärksamma på att de kan tänka sig att flytta in i den före detta simhallen.

– Det vi vet att vi måste göra är att lägga golv över bassängen. I övrigt har vi inte satt ner foten, säger Björn Eriksson, (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Den nytillträdde fritidschefen Eddy Fransson har fått i uppdrag att utreda hallens framtid och få fram ett beslutsunderlag åt politikerna.

– Avsikten är att ha ett förslag färdigt i höst, säger han.

Innan dess hoppas han ha kunnat involvera intresserade föreningar så att de kan lämna synpunkter och önskemål. Det är många som är intresserade av den helt nya golvytan, som kommer att skapas.

– Det man från politikernas håll har varit tydlig med är att man vill prioritera verksamhet som riktar sig till flickor, säger Eddy Fransson.

Han ger som exempel att gymnastikföreningen i Kumla, med många flickor i verksamheten, har kö. Men vad som i slutändan blir bestämt och vilka rockader som kan blir av återstår att se.

- En annan sak som man måste se över är hur Kumlahallen kan fortsätta vara ett levande hus, säger fritidschefen.

Det handlar bland annat om vaktmästarresurser och serveringen i hallen. Den personalen kommer fortsättningsvis att finnas i nya Djupadalsbadet. Men för att Kumlahallen ska fortsätta att vara inbjudande och funktionell behöver servicefunktionerna i huset fungera.

– Frågan är om man ska ha kommunal personal på plats, eller om det kan skötas på annat sätt, säger Fransson.

När en ombyggnation kan inledas är oklart. Pengar finns avsatta i årets och nästa års budget, men de gäller enbart det utredningsuppdrag som nu inletts.

Mer läsning

Annons