Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägbulor stulna i Åbytorp

ÅBYTORP. Någon gång under natten mellan lördag och söndag har fyra vägbulor stulits från Sillagatan i Åbytorp.

Annons
Bulorna borta. Här och på tre platser till har de mobila vägbulorna som var fastskruvade tvärsöver Sillagatan i Åbytorp stulits någon gång under natten mellan lördagen och söndagen. Det totala värdet av de fyra vägbulorna är 40 000 kronor.

När Maude Jacobssons hund fick en nödvändig rasttur vid 22.30-tiden på lördagskvällen fanns vägbulorna på Sillagatan precis där de har brukat vara. Men vid 8-tiden på söndagsmorgonen var samtliga fyra vägbulor spårlöst borta.

Vem eller vilka som stulit vägbulorna vet inte Tommy Persson som är vägansvarig i Åbytorpsvägförening.

– Allt tyder på att de måste ha haft skruvdragare och tillgång till en släpkärra eller skåpbil. Det måste ha gått snabbt också efter som ingen har lagt märke till stölden, säger han.

De fyra vägbulorna som vägde nästan fyra hundra kilo tillsammans tycks ha försvunnit spårlöst.

Vägföreningens ordförande Benny Reinholds polisanmälde omgående stölden av de fyra vägbulorna som värderas till 40 000 kronor. En kostnad som villaägarna utmed Sillagatan i värsta fall kan få komma att stå för en gång till.

Vägbulorna på Sillagatan har varit ett trätoämne bland de boende i Åbytorp redan innan de kom upp och det verkar vara lika många för som emot farthindren på 30-sträckan.

Många kör för fort

– Anledningen till att vägbulorna kom upp är att det är få som respekterar hastighetsbegränsningen och vi vill inte att något barn kommer till skada på vår gata, säger Tommy Persson.

Han tror att problemen med de höga hastigheterna hade varit mindre om kommunen haft ansvaret för gatan, men trots upprepade påstötningar har inte kommunen varit intresserad.

Mer läsning

Annons