Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varierat utbud på kulturprogrammet

Vårens kulturprogram i Kumla är färdigställt. Som vanligt blir det ett varierat utbud, med en konsertserie på Säbylund herrgård som en av nyheterna.

Annons

Kulturprogrammet är ett samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen, föreningar och studieförbund för att skapa ett varierande utbud av kulturaktiviteter i kommunen. Så blir det även denna vår. Barnens söndag med olika aktiviteter på biblioteket fortsätter, det blir opera live på Bio Folkan, föreläsningar, teater och mycket mer.

Några av de närmaste aktiviteterna är bland annat att Malin Ewerlöf, före detta elitlöpare, kommer till biblioteket den 22 januari. Hon ska föreläsa om att våga utmana sig själv både inom idrotten och i vardagen.

Den 27 januari anordnar Naturskyddsföreningen en föreläsning på temat” Varför ekologiskt? -Hälsan, miljön och tekniken”. Lisa Schneider från Fjugesta och Mårten Willvången från Örebro berättar.

En av nyheterna i vår är en konsertserie på Säbylund herrgård i maj och juni med både professionella musiker och elever från Kumla kulturskola och Kävesta folkhögskola.

– Det blir tre konserter med klassisk musik i en fin miljö där man kommer riktigt nära artisterna, säger Elain Olsson, pianist och initiativtagare tillsammans med sin man Roger Olsson.

Programmet kommer att finnas på biblioteket och på kommunens webbsida.

Mer läsning

Annons