Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växtauktion med fyndpriser

Flera riktiga fyndpriser på växter blev det då Kumla trädgårdsamatörer på lördagen arrangerade sin årliga växtauktion.

Annons
Auktionsutropare Carina Magnusson var snabb med klubban så det gällde att vara på hugget i sina bud. Här tillsammans med assisterande Ulla Fogelström.

Växter av alla de slag står tätt på stegen upp till amfiteaterns scen i Djupadalsparken. Besökarna tar sig en närmare titt, innan de slår sig ned på bänkarna i väntan på att auktionen ska ta sin början.

– Det här ger både oss i föreningen ett tillskott i kassan inför kommande föreläsningar, och besökarna får nya växter att ta med hem, säger Ulla Fogelström från Kumla trädgårdsamatörer.

Hur trädgårdsintresserade är egentligen dagens villaägare? Trängd av andra göromål finns det väl även de som väljer att inte ha så stor trädgård?

– Intresse finns helt klart, även om medelåldern bland våra 160 medlemmar är rätt hög.

– Vad gäller att ha en lättskött trädgård är det ju faktiskt bättre att ha många perenner som du bara behöver se över några gånger på sommaren, än en gräsmatta att klippa minst en gång i veckan, säger Ulla Fogelström.

Anne-Marie Ståhlberg tog bland annat med sig flera nävor till auktionen. Hon hade så många där hemma att det inte syntes någon skillnad att några nu fattas.

– Auktionen är ett bra sätt att gallra ur lite. Och nu har jag sett ut flera andra saker som jag vill ropa in, säger hon.

Dagens första blomma som klubbas bort av auktionsutroparen Carina Magnusson blir en stor vit surfina, som Bo Klingvall ropar in för 75 kronor. Som hittat konstaterar han nöjt.

Två lammöron för 20 kronor, både en taklök och en bräken för 30 kronor... Jo, det var bestämt i Djupadalsparken man på lördagen skulle befinna sig om man ville köpa växter till mycket bra priser.

Mer läsning

Annons