Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växthusidén tar form

Planerna på ett stort växthus i sjöparken har tagit fastare form. Precis före jul lämnades en ansökan om EU-bidrag in av föreningen Möjligheternas växthus.

Annons

Föreningen har som mål att tillsammans med Kumla kommun och Kumla fastigheter skapa ett växthus med tillhörande arbets- och verkstadslokaler i den sydöstra delen av parken, närmast rondellen i Kyrkogatans förlängning.

Syftet med växthuset är flerfaldigt. Dels ska det ge arbetstillfällen åt en del av de flyktingar bosatta i Kumla kommun som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Flera av dem har låg utbildning, men var vana odlare i sina hemländer.

I växthuset ska de dels kunna odla ekologiska växter och grönsaker och dels även ansvara för skötseln av parkmiljön, genom att föreningen träffar ett skötselavtal med Kumla kommun.

Odlingen av ekologiska grönsaker i växthuset ska enligt projektplanen kunna vara med och uppfylla målet att maten som serveras på Kumla kommuns skolor och äldreboenden i ökande grad ska vara ekologisk och närproducerad.

Förhoppningen är också att växthuset ska kunna bli en mötes- och handelsplats där även odlare från den närliggande landsbygdens ska kunna sälja sina ekologiska produkter.

Läs mer i måndagens NA.

JAN WIJK

Mer läsning

Annons