Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vem vill träna oss?"

De tolv innebandyspelarna i Kumla IBK:s handikapplag riskerar att få sluta med det de tycker allra bäst om.

Annons
Anton Grahn, Henry Silver, Arthur Mosoda, Anders Rotqvist, Daniel Hagström, Jan Larsson, David Björklund och Joakim Stenius i Kumla IBK:s handikapplag behövde ny tränare.

– Vi behöver hjälp av någon utifrån, annars tvingas vi lägga ner laget, säger Jan Larsson.

I nästan en hel säsong har laget stått utan ledare och tränare. Det har inneburit att laget inte kunnat delta i seriespel för första gången på sju säsonger.

Kan inte leda på egen hand

– Vi har olika grader av begåvningshandikapp som innebär att vi inte leda laget på egen hand, säger Jan Larsson.

Trots det har han och lagkompisen Daniel Hagström fått ta sig an huvudansvaret för laget, och lyckades att få med laget på en turnering i Kungsängen i november.

– Då fick vi spela fem matcher på riktigt. Det var så vansinnigt kul att det inte gjorde något att vi förlorade, säger Anders Rotqvist.

Jan Larsson har svårt att förstå att lagets framtid måste hänga på en enda eldsjäl som Magnus Sellberg. Han var lagets tränare och ledare fram till för två år sedan.

Tränaren försvann

Sedan dess har lagets framtid sett oviss ut, visserligen fick laget en tränare till säsongen 2010/2011. Men enligt Larsson fanns denne med endast sporadiskt för att sedan försvinna helt.

– Nu hoppas vi på att någon från den breda allmänhet vill ta sig an vårt innebandylag. Det behöver inte vara någon som är jätteduktig på innebandy, men som kan hjälpa oss med medverkan i turneringar, vädjar Larsson.

Annonser på klubbens och Örebro läns Handikappidrottsförbunds hemsidor har hittills varit resultatlösa. Trots avsaknaden av tränare har killarna i laget plikttroget kommit till träningarna på tisdagar och söndagar i Kumlahallen.

Nedläggning hotar

– Vi tycker ju att det är fantastiskt roligt att spela innebandy, men får vi ingen ledare måste vi lägga ned laget i augusti. Det vore jättetrist, suckar Larsson.

Nu står hoppet för Jan Larsson och hans kompisar i innebandylaget till att någon ska ta kontakt med Kumla IBK:s kansli och säga sig vara villig att leda laget.

Mer läsning

Annons