Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranförening bildas på Kumlaanstalten

Hur ser det egentligen ut inne på Kumlaanstalten nu för tiden och hur har de forna arbetskamraterna det? Det kan alla pensionerade före detta anställda få veta med start på måndag, då den första träffen sker med veteranföreningen.

Annons
Börje Gustafsson, anställd på Kumlaanstalten 1964-2001.

Den ny veteranförening ska bilda en egen sektion inom den kamratförening som i dag finns för de som arbetar på anstalten.

– Vi har redan haft ett inofficiellt möte och då kom det 30 personer utan att vi gått ut innan och informerat. Så intresset är stort. Vi kan nog bli minst ett hundratal medlemmar i veteranföreningen, säger Börje Gustafsson, som var anställd på Kumlaanstalten mellan åren 1964-2001.

Utvecklingen på Kumlaanstalten har gått stadigt framåt, inte minst nu senast med den stora om- och tillbyggnaden. Och nyfikenheten är stor hos de före detta anställda.

– Själv har jag inte varit innanför murarna sedan 2002 och jag vet att många med mig tänker mycket på hur det ser ut där inne nu. Vi pratar ofta om det, när jag möter någon forna kollega på stan, säger Börje Gustafsson.

Tanken är att veteranföreningen ska ha träffar varje månad inne på Kumlaanstaltens personalrum. Som en sektion till kamratföreningen ges även möjlighet till att delta i kamratföreningens resor, mästerskap i bowling med flera aktiviteter.

- Alla som pensionerats är välkomna, allt från vårdare till de som arbetat administrativt, säger Börje Gustafsson.

Första träffen sker klockan 10 på måndag på Kumlaanstalten. Passerkort ges efter anmälan vid entrén.

Läs mer i torsdagens NA.

Mer läsning

Annons