Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi jobbar på en byggarbetsplats"

Byggnadsarbeten i Trädgårdens förskola stressar personalen. Bristen på vikarier gör också att stressen ökar.

Annons
Trädgårdens lokaler är ännu inte klara och personalen är stressade. Arkivfoto: NA.

Den 6 oktober gjorde Arbetsmiljöverket en inspektion på Trädgårdens förskola som en del av Europeiska arbetsmiljöveckan 2014. Förskolans lokaler vattenskadades för snart två år och verksamheten fick flytta till Solbacka. I våras flyttade man tillbaka till en nybyggd förskola som inte var färdigställd. Nästa vecka flyttar barnen in i ytterligare en ny del. Alla lokaler beräknas vara klara runt årsskiftet 2015.

– Vi är en byggarbetsplats ”här och nu” så stressen hos personalen beror på beslutet att bygga nytt medan personal och verksamhet är kvar, säger förskolechef Inger Andersson.

Brister som Arbetsmiljöverket påpekar är bland annat att det saknas uppkoppling till internet och framför allt brist på vikarier. Detta upplever personalen som jobbigast.

– Vi jobbar för att få tag i fler korttidsvikarier. Sedan har vi en tillfällig internetuppkoppling på en avdelning, berättar Inger Andersson.

Arbetsmiljöverket pekar även på brister i planer i förhållande till gällande arbetsmiljöregler.

– De planer vi har sedan förut stämmer inte för det är ett helt nytt hus vi har. Men vi jobbar med det, säger Inger Andersson.

Arbetsmiljöverket kommer på återbesök i januari 2015.

Trädgårdens förskola

Förskolans lokaler vattenskadades för snart två år och verksamheten fick flytta till Solbacka. De nya lokalerna är ännu inte färdiga. Arbetsmiljöverket lyfter även fram det faktum att 14 personer delar på en dator.

Mer läsning

Annons