Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Vi måste ha en öppen dialog med politikerna

– Jag vill jobba för ett klimat där man kan framföra såna här åsikter under tiden man arbetar här.
Det säger barn- och utbildningschef Mait Walderlo, angående förre Kumlarektorn Hans Melins kritiska brev.

Annons

NA skrev i onsdags om Hans Melins brev, där han bland annat framför att han tycker politikerna allt för ofta misstror de anställda inom barn- och utbildningsförvaltningen.

Barn- och utbildningschef Mait Walderlo var en av dem som fick brevet och har också besvarat det. Hon skriver där bland annat att det står Hans Melin fritt att känna och tycka som han gör, men att det sätt han nu framför det på inte känns konstruktivt för Kumlas barn- och utbildningsverksamhet.

– Man måste vara uppriktig och ärlig, och för verksamhetens bästa framföra sina synpunkter under tiden man själv arbetar här, säger Mait Walderlo.

Lågt i takDen tidigare barn- och utbildningschefen Leif Lindström, med flera, har talat om ett politikerstyre i Kumla och att det är allt för lågt i tak för att kunna framföra sina synpunkter.

Kan det vara förklaringen till att tjänstemännen träder fram först efter att de slutat sina arbeten?– Där känns det bra att inte ha någon Kumlahistoria bakom sig. Jag kan bara tala utifrån mitt eget sätt att arbeta. Vi måste ha en respekt för varandra och en helt öppen dialog med politikerna, så det inte fattas politiska beslut som de inte ser konsekvenserna av.

Vilket är då ditt arbetssätt?– Jag ställer hela tiden frågor, vilket gör att jag får svar. Då blir det konstruktivt.

Hans Melin är ju inte första rektorn som slutat senaste tiden. Även på andra håll inom förvaltningen har omsättningen på personal varit stor. Varför är det så?– Det är viktigt att komma ihåg att de har slutat av olika skäl, jag vill inte se det som att de flyr från Kumla. Om man ser till andra kommuner så har många i dag en högst rörlig arbetsmarknad.

Hur påverkar det ert arbete?– I den organisationsförändring som vi genomför har vi nu en central ledningsgrupp. Den är vi hjälpta av dessa gånger då vi får ett mer sammansvetsat arbetssätt mot då vi tidigare hade områdeschefer.

– Jag kan i sammanhanget också tycka att det kan vara sunt med arbetsrotation, att inte sitta för länge på en plats.

Mer läsning

Annons